Artikel

Med värmen kommer huggormar – dags att vara vaksam i naturen

Se upp på hundpromenaden. Så här års brukar de första fallen av huggormsbitna hundar och katter brukar komma in till djursjukhusen i södra och mellersta Sverige. Varje år blir ett stort antal hundar och katter bitna av huggormar vilket kan leda till allt från lokal svullnad till allvarlig sjukdom. Varje år dör ett antal hundar av huggormsbett men de allra flesta blir friska igen. Katterna brukar i allmänhet klara sig bättre än hundarna. Även om hunden eller katten verkar obesvärad ska man ändå alltid kontakta veterinär om man misstänker att djuret blivit ormbitet.

Här kan du läsa mer om hur du ska agera om din hund eller katt blir huggormsbiten:

Huggormsbiten katt

Huggormsbiten hund

Träffa veterinären i mobilen

Via Min Veterinär kan du tryggt och enkelt träffa Evidensias veterinärer på en tid och plats som passar dig direkt i din mobil, surfplatta eller dator.