Artikel

5 tips i mörkret – se till att synas på hundpromenaden och ridturen

mörker reflexer

Det är viktigt att tänka på säkerhet för djur den mörka årstiden.

  1. Både du och ditt djur bör vara utrustade för att synas ordentligt på promenaden. Använd reflexer och komplettera gärna med små lampor för extra synlighet. Det kan både du och ditt djur använda.
  2. Hundar uppfattar dofter och vilda djur betydligt snabbare än du själv och även den lydigaste hunden kan lockas av det så ha alltid ditt djur kopplat när ni är ute i höstmörkret.
  3. Det är inte ovanligt med mörkrädda hundar. Är din hund mörkrädd, kanske du kan rasta den ihop med en hund som inte är mörkrädd. Försök också att hålla er till upplysta platser. Är både du och din hund rädd för mörkret så kanske en sambo, vän eller granne kan ta med din hund på kvällspromenaden.
  4. Om du rider när mörkret fallit på så rekommenderar vi att du bär reflexväst och pannlampa samt att hästen utrustas med benreflexer, små lampor och kanske ett reflextäcke.
  5. Katters syn är känslig. Pupillerna blir drygt 1 cm i diameter när det är mörkt. Bländande billjus gör katten tillfälligt blind och skrämda katter kan rusa i panik. Kanske mot den körande bilen och olyckan kan vara ett faktum.
Säkerhet för djur den mörka årstiden. Använd bra reflexer!
Säkerhet för djur den mörka årstiden. Använd bra reflexer!

Träffa veterinären i mobilen

Via Min Veterinär kan du tryggt och enkelt träffa Evidensias veterinärer på en tid och plats som passar dig direkt i din mobil, surfplatta eller dator.