5 tips i mörkret – se till att synas på hundpromenaden och ridturen

mörker reflexer

Det är viktigt att tänka på säkerhet för djur den mörka årstiden.

  1. Använd reflexer! Både du och din hund ska synas bra på promenaden. Komplettera med små lampor för extra synlighet. Det kan både du och din hund kan använda.
  2. Ha din hund kopplad i höstmörkret. Hundar uppfattar dofter och vilda djur fortare än du i mörkret. Även den lydigaste hunden kan lockas av det.
  3. Det är inte ovanligt med mörkerrädda hundar. Är din hund mörkrädd, rasta den ihop med en hund som inte är det och håll er till upplysta platser. Är både du och din hund rädd för mörkret? Kanske en sambo, vän eller granne kan ta med din hund på kvällspromenaden?
  4. Rider du när mörkret fallit på? Använd en reflexväst och pannlampa själv. Sätt på din häst reflexlindor och gärna även ett reflextäcke så kommer ingen missa er i mörkret.
  5. Se upp för lösa katter i trafiken. Katters syn är känslig. Pupillerna blir drygt 1 cm i diameter när det är mörkt. Bländande billjus gör katten tillfälligt blind och skrämda katter kan rusar i panik. Kanske mot den körande bilen och olyckan kan vara ett faktum.
Säkerhet för djur den mörka årstiden. Använd bra reflexer!
Säkerhet för djur den mörka årstiden. Använd bra reflexer!

Senaste nyheterna